31 januari 2012

Villa Godthem


Middag ute mitt i veckan är nått alla borde göra oftare....veckan blir så mycket längre och det är så härligt med kvalitetstid. Så idag, tisdag, åkte vi till Stockholm och Villa Godthem för lite mys och god mat.
"Villa Godthem byggdes 1874 av en beundrare till operasångaren Carl Johan Uddman, som fick huset som gåva. Det finns två historier om hur huset fått sitt namn: Den ena menar att Carl Johans valspråk var ”Godt!” och därifrån kommer namnet. Den andra versionen berättar att när den voluminöse Uddman för ovanlighetens skull promenerat hem från Operan och väl kommit in i hallen, flåsat fram: ”Jag har gått hem!”
Huset är byggt som en envåningsvilla med inredd vindsvåning och är ett välbevarat exemplar på tidens rikt utsmyckade träarkitektur i schweizerstil. Mot Djurgårdsbrunnsviken finns en modern, inglasad veranda. Sedan Stockholmsutställningen 1897 fungerar villan som restaurang.
Renoveringen har varit både omfattande och respektfull;  Villa Godthem behåller sin gamla värdshuskänsla –  här ska vara folkligt, öppet och tillgängligt.
Vi väljer noga bland säsongens råvaror, handlar gärna lokalt, och serverar vår personliga tolkning av det svenska köket. Naturligtvis antar vi samtidigt Villa Godthems tradition att låta planksteken spela huvudrollen på menyn. Men även här tänker vi kvalitet och variation,  på vår meny med plankor finns ett brett urval av fisk och skaldjur, grillat lamm, nöt- och fläskkött.
Under sommaren är det kanske den vackra trädgården med sin stora bar som lockar mest, men Villa Godthem kommer att hålla öppet året runt. Matsalen är stor och inbjudande med sköna soffor och en härlig öppen spis och verandan låter er sitta inne i värmen, fast med utekänsla."


Mat: 4/5, Service: 3/51 kommentar:

  1. Villa Godthem är jättefint. Vi var där på julafton i år (finns på min blogg).
    /Carin

    SvaraRadera

Tack för era fina kommentarer.

Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail: j.norrestam@hotmail.com

Välkommen åter!