3 juli 2012

Granola


Grund
4 dl havregryn
4 dl rågflingor
2 dl kruskakli
0,5 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön
0,5 dl sesamfrön
3 dl blandade nötter, tex valnötter, hasselnötter, cashew
Honungsgegga
3 msk honung
2 dl vatten
12 st kardemummakärnor
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
0,5 dl farin, rå, eller muskvadosocker
Gott att ha på när det är klart
1 näve torkade aprikoser
1 näve russin
1 knivsudd riven ingefära

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Mortla kardemummakärnorna, och blanda med de övriga ingredienserna till honungsgeggan i en kastrull och värm på svag värme så honungen löser sig med vattnet.
  3. 3. Blanda alla grundingredienserna i en stor bunke.
  4. 4. Häll på honungsgeggan i bunken och rör runt tills det blandat sig ordentligt.
  5. 5. Häll ut blandningen i en långpanna med ett bakplåtspapper i botten.
  6. 6. Kör in i ugn, och låt stå tills det får fin färg, sådär en 20 minuter ungefär. Blanda om ofta så det inte bränns.
  7. 7. När granolan har svalnat blandar du in god, torkad frukt. Förvaras i tätslutande burk eller plastpåse i kyl och håller då i flera veckor.
  8. 8. Kommentera och betygsätt gärna, då detta är mitt första recept jag lägger ut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för era fina kommentarer.

Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail: j.norrestam@hotmail.com

Välkommen åter!