29 juli 2012

Morotskaka


  • Igår var vänner över på Tapas middag, riktigt bra avslut på semestern. Till dessert bakade jag en morotskaka. lite överraskning eftersom alla vet att jag aldrig bakar annars eller i princip aldrig har bakat innan.
  • Den blev faktiskt riktigt god så här har ni receptet....Lycka till!

Morotskaka
  • 3  ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 30 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 60 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna innan du börjar med:

Cream Cheese Frostingen

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.

1 kommentar:

  1. OJ:) Men det är ju kul att baka, när man väl gör det:) Den såg god ut!!!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för era fina kommentarer.

Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail: j.norrestam@hotmail.com

Välkommen åter!