5 augusti 2012

Gårdagens Bröd

Focaccia med körsbärstomater och basilika







Klar på ca: 1h 30 min
Ingredienser

25 g (1/2 pkt) färsk jäst 3 dl ljummet vatten 0.5 dl god olivolja 2 msk honung 1 msk flingsalt 7,5 dl vetemjöl special Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning 
  1 ask  körsbärstomater 
1 kruka färsk basilika 

Gör så här:

Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
 Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
 Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.
Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen.
Grädda brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

1 kommentar:

  1. åh så gott det ser ut! det ska jag nog baka till helgen :)

    SvaraRadera

Tack för era fina kommentarer.

Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail: j.norrestam@hotmail.com

Välkommen åter!