26 december 2012

Vår Julafton

Julafton firades hemma hos mamma och pappa. Alla i familjen med respektive och barnen var samlade. Totalt 10vuxna och 3barn. 
Vi var alla samlade till frukost på morgonen med pappas traditionsenliga skinksmörgås och risgrynsgröt med mandel och rim för den som får mandeln. Efter lite mys i soffan med kaffe och sen lite kortspel så tog vi en liten promenad ute i den fina snön. Härligt med en vit jul. Sen var det Kalle och lite paketöppning och sen äntligen kom tomten. Som barnen hade längtat. Med förväntas fyllda blickar satt de och väntade i fönstret. Så söta. Kommer så väl ihåg när man var liten och kunde sitta klistrad länge och vänta och titta ut genom fönstret.
Vi åt sen julbord och oväntat efter det kom tomten igen...barnen hade visst varit väldigt snälla i år. Så snälla att två tomtar kom på besök.


Sen var det paket öppning  För två år sen bestämde vi att vi lottar vem vi ska ge en julklapp till och så köper vi en, eller flera för en liten summa. Så slipper man julhysterin! Men vi hade ändå en hel del klappar under granen till alla barn såklart. Jag fick en jätte fin kofta av min syster som hade fått lotten att köpa till mig. Hon fick Ridel Champagne glas av mig. Det var inget hon hade önskat sig men hoppas ändå att de kommer till användning. De var snygga så kunde inte låta bli att köpa dom.


Efter lite sagostund så somnade barnen och vi spelade  "paketspelet" Alla vuxna hade köpt paket 2st för 50kr alt 1st för 100kr st och lagt i en hög och slog man jämt med tärningarna så fick man välja ett paket att öppna. När alla paket var öppnade stod det framför nästan ett eller några paket. Då började klockan och på ovetande tid slogs tärningen av var och en varvet runt runt och varje gång man slog jämt fick man "sno" en av presenterna från någon annan. Ett hetsigt, roligt och annorlunda spel som jag verkligen kan rekommendera. Vi fick med oss två vinflaskor till vinkällaren och en tvål.


Hoppas ni alla som tittar in här har haft en mysig jul och fortfarande njuter av lite ledighet och kvalitetstid med vänner och familj.4 kommentarer:

 1. Det låter som en härlig jul!Vi spelade också julklappsspel, både på julafton och på juldagen, det är skoj :)
  Hoppas du får följande sköna dagar!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Vad härligt!!! Två tomtar, det var inte illa;-)

  God fortsättning. Kram Therese

  SvaraRadera
 3. Låter som en toppen jul!
  Det där julklappsspelet spelade vi på jobbet för några år sedan. Hur kul som helst! På juldagen kom jag på att vi ska köra det hemma här som tradition på juldagen, fr o m nästa år!
  God fortsättning!
  Kram /Maria

  SvaraRadera

Tack för era fina kommentarer.

Vill ni komma i kontakt med mig så har jag mail: j.norrestam@hotmail.com

Välkommen åter!